Stichting Lodewijkskerkje Oisterwijk
28 november 2021
14:30 - 16:15

Buizer Hoorntrio speelt Brahms, Ligeti en Sporck

Meer info

Buizer Hoorntrio speelt Brahms, Ligeti en Sporck

28 november 2021
14:30

Informatie

Uniek concert door stichting Sporck: het bekende hoorntrio van Brahms & première van recent voltooid hoorntrio van Jo Sporck.

Het Buizer Hoorntrio speelt dan het bekende hoorntrio van Brahms naast de première van een recent voltooid hoorntrio van Jo Sporck. Hij is daarmee naast Brahms en Ligeti de derde componist die voor de zeldzame bezetting van hoorn, viool en piano een werk heeft geschreven. Verder op het programma: onder ander Entrain voor viool en piano van Sporck. Meer informatie over de Stichting Sporck.

Entree is 10 euro persoon: verkoop van kaartjes aan de deur.

Over de uitvoerenden:

Pierre Buizer studeerde met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacob Slagter. Sinds 2019 is hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch orkest en is daarnaast solohoornist van Chineke! Orchestra London. In kamermuziekverband trad hij onder andere op met musici waaronder Radovan Vlatkovic, Natalia Gutman, Emmy Verhey.

Julia Buizer begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Ze trad als soliste op met pianoconcerten van Rachmaninov, Prokofjev, Shostakovich, Janacek, Glass en Gershwin op verschillende podia in Nederland en kende optredens in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en haar geboortestad St.Petersburg. Julia Buizer is co-repetitor bij het Hellendaal Muziekinstituut en remplaceert ze bij het Residentie Orkest.

Jan Buizer kreeg zijn eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd. Hij maakte als jonge musicus deel uit van het Gustav Mahler Jugend Orchester en het orkest van het Schleswig Holstein Musik Festival. Daarnaast was hij aanvoerder van het Nationaal Jeugd Orkest. Als solist trad hij op met het dubbelconcert van Bruch voor altviool en klarinet, het vioolconcert van Khachaturian en de Sinfonia Concertante van Mozart voor viool en altviool. Sinds september 2008 is hij als altviolist verbonden aan het Residentie Orkest.

Meer evenementen bekijken?

10 oktober 2021
15:00

Oisterwijks Kamerkoor “When voices sing”

> Let op: op verzoek dient u met de corona-app aan te tonen tweemaal ingeënt te zijn, of middels een recent (niet ouder dan 24 uur) negatief testbewijs  Het Oisterwijks Kamerkoor is het afgelopen jaar steeds - in ...

Lees meer
17 oktober 2021
14:30

Lezing in beeld en geluid “Keltische muziek” door Leo Wolfs

Hoe klonk/klinkt hun muziek? Hadden zij bijzondere instrumenten? De Keltische muziek is voor ons toegankelijke muziek, we kunnen ervan genieten. Dat gaan we bij deze lezing van Leo Wolfs dan ook zeker doen. Zoals we van Leo gewend ...

Lees meer